Policie je kvůli pivnímu festivalu v pohotovosti. Dohlédne i na dopravu

23.06.2017 19:22

V souvislosti s konáním Gambrinus dne v centru Plzně spouští policie bezpečnostní opatření. V akci  budou desítky mužů zákona. 

ilustrační foto_QAP foto (4)

Pivní festival Gambrinus den 2017 proběhne v sobotu 24. června na náměstí Republiky a v sadovém okruhu. Více o programu  jsme psali zde.

"Počítáme s větší koncentrací osob, a to s sebou nese i jistá rizika. Naším cílem je zajistit klidný chod celé akce a veřejný pořádek. Na zajištění klidného průběhu festivalu se budou podílet policisté obvodního oddělení Plzeň-střed, policisté oddělení hlídkové služby, policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování, dopravní policisté a v neposlední řadě i kolegové z oddělení služební kynologie s policejními psy. Zvýšený dohled bude rovněž v okolí míst konání celé akce a v přilehlých městských částech,“ sděluje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Řidiči musí počítat s dopravními omezeními v centru. "S ohledem na tuto akci žádáme občany i návštěvníky Plzně, aby respektovali dopravní značení, pokyny policistů a dbali na vlastní bezpečnost,“ dodává mluvčí.

Anonymita davu a snadno dostupné kapsy – to jsou faktory, které zvyšují riziko trestných činů, zejména krádeží. "Upozorňujeme všechny účastníky festivalu, aby měli své věci neustále pod kontrolou. Ve vozidle neponechávejte viditelně odložené věci, byť nepatrné hodnoty, které mohou přilákat pachatele. Protože festival skýtá větší počet kulturních akcí, jistě sem zamíří i ti nejmenší, proto upozorňujeme návštěvníky, aby měli děti, které přichází s nimi, pod dohledem,“ připomíná Veronika Hokrová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24