QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie je kvůli utkání Viktorky se Spartou v pohotovosti

13.04.2018 19:36

Policisté připravili v souvislosti s nedělním šlágrem bezpečnostní opatření. Klub vyzývá fanoušky, aby na vyprodaný stadion dorazili včas.

fanoušci Viktorce věřili (9)

Na  utkání fotbalistů Viktorky Plzeň se Spartou, které proběhne ve Štruncových sadech v  neděli 15. dubna chystá policie bezpečnostní opatření. Jeho cílem je zajištění klidu a veřejného pořádku.

Připraveni budou  policisté pořádkové jednotky. Na bezpečnost a plynulost silničního provozu se zaměří hlídky dopravní policie. "Do policejního opatření byli nasazeni rovněž členové antikonfliktního týmu a policisté cizinecké policie. V blízkosti arény pak budete moci spatřit i kolegy z oddělení služební kynologie se služebními psy a policisty s koňmi z oddělení služební hipologie Praha. Situaci a chování nejen fanoušků obou týmů budeme monitorovat jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, v centru města ale i přilehlých městských částech,“ uvádí policejní mluvčí Hana Kroftová.

"Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme tak jako obvykle průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace. K tomu nám poslouží mobilní monitorovací centrum. Pod dohledem policistů budou samozřejmě i příjezdové cesty do Plzně.
Přípravě bezpečnostního opatření jsme věnovali maximální pozornost a jsme připraveni v případě, že dojde k narušení veřejného pořádku okamžitě zasáhnout,“
dodává mluvčí.

"Všechny fanoušky  prosíme, aby přišli s dostatečným předstihem. Zápas byl vyprodaný, tudíž hrozí, že se budou tvořit fronty u turniketů. Společně tomu můžeme tímto zamezit. Brány stadionu se otevřou klasicky 90 minut před zápasem," dodává mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Pivovarská lávka bude od 15 hodin jednosměrně uzavřená. Projít půjde pouze z pivovaru na stadion, opačným směrem to nepůjde.

Utkání Viktorky se Spartou začne v neděli v 18 hodin večer.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24