Policie kontroluje vodáky! Nechybí testy na alkohol a drogy - FOTKY

10.08.2018 14:59

Policie v průběhu letošního léta spustila bezpečnostní opatření Voda 2018. Kromě velkých vodních děl jako jsou Hracholusky se týkají kontroly i vodáků.

Voda 2018 Kt-7
Voda 2018 Kt-7Voda 2018 Kt-1Voda 2018 Kt-3Voda 2018 Kt-5Voda 2018 Kt-2

Policie na Sušicku rozjela v posledních týdnech Policisté bezpečnostní opatření Voda 2018. V průběhu letních měsíců se v rámci tohoto opatření zaměřují kontroly vodáků, tábořišť a obecně vodních ploch.

"Na Sušicku se policisté z obvodního oddělení zaměřili na vodní cestu konkrétně na řeku Otavu. Kontrolovali vodácká tábořiště a autokempy na teritoriu oddělení například v Anníně, Novém Městečku, Dobršíně a Sušici. Dohled vodáckého tábořiště v Sušici prováděli policisté ve spolupráci se strážníky městské policie," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté se v rámci kontrolní činnosti orientovali na kontroly vodáků, vůdců malých plavidel. Samozřejmostí jsou dechové zkoušky na alkohol a také orientační testy na drogy.

"Bezpečnostní opatření proběhlo v uvedených lokalitách v letošních letních měsících dvakrát, policisté ale v rámci výkonu služby opakovaně kontrolují uvedená místa i v rámci zajištění veřejného pořádku a předcházení majetkové trestné činnosti," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24