Policie obsadila průmyslovou zónu na Borech! Narůstá kriminalita

22.02.2017 14:57

Bezmála dvě desítky policistů vzaly útokem průmyslovou zónu Borská pole v Plzni. V oblasti došlo v poslední době k nárůstu trestných činů. Přinášíme podrobnosti!

Policejní kontrola na ubytovně v Obchodní ulici

Během několikahodinové akce se policisté zaměřili hned na několik záležitostí. Krom dohledu nad veřejným pořádkem se tentokrát soustředili i na dealery drog a také řidiče. Důvod je jasný.

"Vzhledem k opakujícímu se nápadu násilné trestné činnosti a přestupkového jednání narušující veřejný pořádek nebo občanské soužití v lokalitě Borská pole v Plzni se uskutečnila preventivní policejní akce ´Průmyslová zóna Borská pole´. Policisté se zaměřili na kontroly, zda nedochází k páchání protiprávního jednání, zejména násilné trestné činnosti a přestupkového jednání narušující veřejný pořádek nebo občanské soužití a přechovávání či distribuce omamných a psychotropních látek. Pátrali po hledaných osobách, věcech a dohlíželi na bezpečnost v silničním provozu v dané lokalitě," shrnuje mluvčí policie Veronika Hokrová.

Kontrolám se nevyhnuli ani chodci. V terénu byla bezmála dvacítka policistů zhruba tři a půl hodiny. Akce se rozhodně neminula účinkem. Kontrolami prošlo skoro šest desítek osob a víc jak třicátka aut. "Policisté zjistili 21 přestupků zejména na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu a jeden přestupek proti majetku. Většina přestupků byla vyřešena na místě uložením blokových pokut v celkové výši 3 600 korun. V jednom případě zjistili, že řidič byl pod vlivem návykových látek," dodává policejní mluvčí.

Policie se v souvislosti se zvýšenými problémy v lokalitě průmyslových areálů a oblastí s ubytovnami pustila do zvýšených kontrol už v průběhu posledních několika týdnů. Velkým raziím se nevyhnuly ubytovny právě na Borech v blízkosti průmyslových areálů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24