QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie rozbila drogový gang na Plzeňsku! Kšeftoval s previtinem i marihuanou

18.05.2018 13:48

Policie dokončila speciální akci "Proma", na jejímž konci je nakonec celkem pět zadržených dealerů. Teď se podařilo dopadnout poslední dva.

6

Akci "Proma" rozjeli policisté už v polovině dubna, kdy se jim podařilo zadržet trojici dealerů a odhalit varnu v garáži v plzeňském Koterově. O úspěchu protidrogového zátahu QAP.CZ informoval zde. Policisté nicméně dál ve vyšetřování pokračovali a nyní se jim podařilo dopadnout ještě jednoho muže a jednu ženu.

"V prvním případě kriminalisté územního odboru Plzeň-venkov zadrželi a následně obvinili 40letého muže, který drogy distribuoval. Muž je obviněný z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy – pervitin. Muž šířil metamfetamin – pervitin mezi další uživatele, mezi ně patří i 36letá ženě z okresu Plzeň-sever," potvrdila mluvčí policie Iveta Kořínková.

Muž nakupoval drogy v Plzni a následně je prodával klientům. Mimo jiné i zmíněné žena, která pak s drogami kšeftovala dál na severním Plzeňsku. "Podle zjištěných informací žena prodala nejméně ve 23 případech za částku 41.000 korun. Někdy i jako protislužbu dala drogu zadarmo," dodává policejní mluvčí. Oba pachatelé si dealováním drog vydělali bezmála 70 tisíc.

U muže doma navíc zabavili i zásoby marihuany. "Obviněnému policisté zabavili sušinu marihuany, kterou měl u sebe doma. Zajištěné rostliny byly předány k odbornému zkoumání. V pytli se sušinou marihuany bylo 55,48 gramů, kde byla zjištěna přítomnost 0,67 gramů čistého D-9-tetrahydrokanabinolu neboli THC," říká mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24