Policie rozbila drogový gang! Zatýkalo se v Plzni i v Dobřanech - FOTKY, VIDEO

11.06.2018 14:42

Policie rozbila drogový gang, který ve velkém pašoval pervitin a heroin do Plzeňského kraje. V rámci zásahu policisté zadrželi celkem deset lidí. Zatýkalo se v Plzni a v Dobřanech.

2
213465

Detektivové šli po drogovém gangu už nějakou dobu. Banda pašovala ve velkém drogy z Ústeckého do Plzeňského kraje. Policistům se podařilo rozkrýt její fungování od loňského listopadu do letošního května.

"Kriminalisté spustili realizaci přímo ve chvíli, kdy docházelo k předávce velkého množství pervitinu. Při realizaci, na které se mimo policistů z TOXI týmu Plzeň-jih podílely další tři desítky kriminalistů, bylo zadrženo celkem 10 osob, a to 6 osob v Plzni a 4 osoby v Dobřanech," potvrdila mluvčí policie Iveta Kořínková.

Skupina byla velmi dobře organizovaná. "Dva muži ze zadržených osob byli dealeři až z Ústeckého kraje. Ti dováželi pervitin a heroin jednou až dvakrát týdně do Plzně po 40 až 50 gramech drogy. Hlavní organizátoři skupiny úkolovali další členy k jednotlivým činnostem, jako je nákup a prodej omamných a psychotropních látek," popisuje policejní mluvčí.

V průběhu policejního zákroku se jeden z gangu pokusil zničit velké množství drog spláchnutím do toalety. To se mu ale naštěstí díky rychlému zásahu policie nepodařilo. V rámci realizace byly provedené hned čtyři domovní prohlídky. "Při nich kriminalisté zajistili téměř 48 gramů metamfetaminu. Policisté z TOXI týmu také zajistili přes 7 gramů látky, která dle předběžného vyjádření specializovaného pracoviště z odvětí chemie a fyzikální chemie měla obsahovat heroin, kofein a paracetamol," pokračuje mluvčí policie.

 

FOTO, VIDEO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24