Policie rozbila obří síť pěstíren na Plzeňsku - FOTKY, VIDEO

07.11.2017 13:07     07.11.2017 13:23

Policie uštědřila pořádnou ránu drogovým kšeftům na Plzeňsku. Podařilo se odhalit doslova síť pěstíren hned v několika městech. Techniku na pěstování odváželo pět náklaďáků!

8
82314567

Mimořádně utajovanou akci pod krycím názvem "Bolsa" spustila policie na Plzeňsku v říjnu. Postupně se podařilo odhalit čtyři aktivní pěstírny a tři připravené na používání. Při domovních prohlídkách se našly kilogramy sušeného materiálu a technika z pěstíren zabrala celkem pět nákladních aut.

O tom, že na jižním Plzeňsku jedou drogové kšefty ve velkém, získali policisté informace na podzim loňského roku. Od té doby na celé věci velmi intenzivně pracovali.

Teprve v říjnu letošního roku měli dostatek informací a potřebných podkladů, aby spustili speciální akci. "Postupně při ní bylo zadrženo 14 podezřelých osob a provedeny domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor ve 21 objektech. Celkem byly odhaleny čtyři aktivní pěstírny, dvě v Plzni, jedna v Merklíně a jedna v obci Štěnovice. V dalších třech objektech byly sice pěstírny neaktivní, nicméně byly připraveny pro okamžité použití k pěstování rostlin konopí. Kriminalisté rovněž prohledali objekty, ve kterých nalezli velké množství komponentů pro pěstování rostlin," říká mluvčí policie Markéta Fialová.

Domovní prohlídky přinesly skutečně extrémní úlovky. "Při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor se podařilo zajistit 953 kusů rostlin konopí v různých stádiích růstu, od sazenic až po vzrostlé rostliny, dále 3 až 4 kilogramy sušiny rostlin konopí. Byla zajištěna značná finanční hotovost v řádech statisíc korun. V objektech se našlo velké množství komponentů pro pěstování konopí, kterými bylo naplněno pět nákladních vozidel," dodává policejní mluvčí

Trestní stíhání se nakonec týká celkem šesti lidí. Tři muži ve věku 28, 32 a 40 let a jedna 25letá žena jsou kvůli pěstování a kšeftům stíhání na svobodě. Dva 30letí muži pak skončili ve vazbě.

FOTO, VIDEO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24