QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie šetří podvod s bitcoiny! Poznáte muže na záznamu kamery? FOTO

12.02.2018 16:33

Policie v Plzni se zabývá podvodem v souvislosti s virtuální měnou bitcoin. Policisté získali záznamy z kamer a shání svědky, kteří by podezřelého poznali.

Kšeftování s virtuální měnou bitcoin se nevyplatilo muži z Plzně, který si "obchod" sjednal přes jednu ze sociálních sítí. Naletěl podle všeho podvodníkovi.

Policisté věc stále šetří a získali i záznamy z bezpečnostní kamery. Na těch je vidět podezřelý muž krátce před schůzkou s poškozeným. "Policisté obvodního oddělení Plzeň-střed vedou šetření v trestní věci, kde je dáno podezření ze spáchání přečinu podvodu, ke kterému mělo dojít dne 23. ledna 2018 v době okolo 16:30 hodin v Poděbradově ulici v Plzni," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Podezřelým je zhruba 25letý muž, vysoký okolo 185 centimetrů štíhlé postavy. Muž má krátce střižené vlasy a upravené vousy na takzvané strniště. Na sobě měl v době schůzky béžové kalhoty, černou zimní bundu a na hlavě kšiltovku.

"Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na přiložené fotografii, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo zavolali na linku 158," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24