QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spouští v Plzni manévry! Utkání Ligy mistrů bude pod speciálním dohledem

07.11.2018 7:01

Plzeň ovládnou během středy policejní manévry. Kvůli utkání Viktorky s Realem Madrid spouští policie mimořádné opatření. Dorazí i posily a v pohotovosti jsou také těžkooděnci.

IMG_1456

Fotbalové utkání Ligy mistrů mezi Viktorkou a španělským fotbalovým gigantem v Plzni bude pod speciálním dohledem policie. Bezpečnostní opatření nabere obřích rozměrů.

"Do opatření jsou zapojeni kolegové z pořádkové jednotky, obvodních oddělení, ze služby dopravní policie, policisté z oddělení služební kynologie, cizinecké policie a v terénu budou i kolegové z antikonfliktního týmu a ze služby kriminální policie a vyšetřování.  Pohyb fanoušků obou klubů budou policisté monitorovat již od odpoledních hodin," říká mluvčí policie Martina Korandová.

Policie ve velkém dohlédne i na dopravu. Speciální pozornost bude věnovaná i příjezdovým trasám do Plzně a autobusovému a vlakovému nádraží. 

Na bezpečnostní opatření si pozvali policisté také kolegy z dalších krajů. "Na realizaci opatření budeme spolupracovat i s kolegy z pořádkových jednotek Karlovarského a Jihočeského kraje a samozřejmě s pořadatelskou agenturou.  Před utkáním, v jeho průběhu i po jeho skončení budou policisté monitorovat situaci za využití mobilního monitorovacího centra. K dispozici máme policejní vrtulník, takzvaný Schengenbus a kolegy z oddělení služební hipologie Krajského ředitelství hlavního města Prahy," dodává policejní mluvčí s tím, že do krajské metropole by mělo dorazit kolem pěti stovek fanoušků Realu Madrid.

S parkováním mohou být problémy! Rychtářka bude praskat ve švech, v centru dojde k omezení parkovacích míst...

V souvislosti s dopravou policie upozorňuje na možné komplikace s parkováním. Cestu s autem až do centra města by si fanouškové měli dobře rozmyslet. "Doporučujeme tedy zaparkovat vozidla na okrajových částech Plzně a do centra se dopravit městskou hromadnou dopravou. Parkovací dům Na Rychtářce bude zřejmě brzy zaplněn, proto si raději zajistěte parkování na jiném místě. Parkování také nebude možné na Denisovo nábřeží v Plzni a v ulici Dřevěná," uzavírá Martina Korandová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24