QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spustí během prázdnin další opatření "Voda". Zaměří se i na vodáky

20.06.2017 12:03

Také v letošním roce policie spustí o letních prázdninách bezpečnostní opatření "Voda". V kraji probíhají nejčastěji kontroly na Hracholuskách, policisté se zaměřují i na tábořiště vodáků.

Kontrola-prehrady

Speciální bezpečnostní opatření proběhlo v minulém roce poprvé a pro poměrně velký úspěch ho policie spustí i v letošním roce.

"Jedná se o celorepublikovou akci, kdy policisté pořádkové policie ve spolupráci s pracovníky státní plavební správy provedou ve smíšených hlídkách důkladné kontroly,“ říká ředitel pořádkové policie Martin Hrinko.

V Plzeňském kraji se hlídky policistů na motorvém člunu objevovaly vloni nejčastěji na Hracholuskách. Člun mají ale k dispozici i policisté v Plzni, kteří byli vloni k vidění například na Borské přehradě. Kontroly se ovšem budou zaměřovat i na okolí řek. "Kontrolní činnost bude zaměřena zejména na kontrolu plavidel, přístavišť, půjčoven lodí, vodáků, plavců, rybářů, vůdců malých plavidel, požití alkoholických nápojů nebo jiných návykových a psychotropních látek," dodává mluvčí policejního prezidia Petr Habenicht .

"V posledních letech poměrně intenzivně stoupá plavební provoz, a to zejména rekreačních plavidel. Spolupráce s Policií České republiky je tak na místě a doufám, že v ní budeme pokračovat i v budoucnu,“ komentovala opatření ředitelka Státní plavební správy Klára Němcová

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24