QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spustí manévry kvůli poslednímu utkání Viktorky

26.05.2017 12:51

Policie v Plzni spustí kvůli poslednímu utkání Viktorky v sezóně mimořádné opatření. Bude přísnější i v souvislosti s nedávným útokem v Manchesteru.

IMG_1456

Fotbalová Viktorka odehraje v sobotu 27. května poslední duel aktuální sezóny a navíc před domácími fanoušky. Už v souvislosti s loučením se sezónou by policie rozjela bezpečnostní opatření, nyní ale budou ještě přísnější v souvislosti s útokem v anglickém Manchesteru.

"Do bezpečnostního opatření bude nasazeno několik desítek policistů pořádkové i dopravní policie včetně pořádkové jednotky, členů antikonfliktního týmu, cizinecké policie nebo oddělení služební kynologie. Bezpečnostního opatření se zúčastní také kriminalisté ze služby kriminální policie a vyšetřování. Součástí opatření bude i technika a mobilní monitorovací centrum. V případě jakéhokoliv narušení veřejného pořádku jsou policisté připraveni okamžitě a efektivně zasáhnout," říká mluvčí policie Jan Koželuh.

Do plánování opatření se promítl i nedávný útok na koncertu v Manchesteru. "Policisté v rámci tohoto bezpečnostního opatření zajistí v maximální možné míře ochranu takzvaných měkkých cílů," potvrdil policejní mluvčí.

Lávka z pivovaru se tentokrát uzavírat nebude, parkovací dům bude k dispozici...

Sobotní utkání je vyprodané a fanoušci by tak měli počítat i se silným provozem v okolí stadionu, stejně tak s komplikacemi s parkováním. Dům na Rychtářce nicméně bude k dispozici. "Je třeba myslet i na dostatečný časový předstih vzhledem k předpokládanému nárůstu silničního  provozu v době před konáním utkání. Pokud je to jen trochu možné, tak doporučujeme využít městskou hromadnou dopravu. Lávka od Plzeňského Prazdroje do Štruncových sadů nebude v tomto případě uzavřena. Parkování bude možné v parkovacím domě přímo u fotbalového stadionu," dodává Jan Koželuh.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24