Policie v kraji je v pohotovosti! Prezident bude pod přísným dohledem

23.01.2017 14:58

Na třídenní návštěvu prezidenta Miloše Zemana a první dámy republiky se připravili policisté krajského ředitelství i jejich kolegové v jednotlivých městech, kam prezidentská kolona zamíří.

FOTO_QAP_CZ (39)

Návštěva prezidenta v regionu byla vždy spojená s mimořádným nasazením policistů. Stejně tomu bude i letos. Jako obvykle jsou v pohotovosti policisté ze speciálního útvaru na ochranu hlavy státu, na opatřeních se ale budou podílet i policisté z Plzeňského kraje.

"V souvislosti s návštěvou prezidenta České republiky máme připravené bezpečnostní opatření. V Plzeňském kraji budeme zajišťovat bezpečnost chráněných osob, tedy prezidenta a první dámy, v součinnosti s policisty Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky, budeme také dohlížet na dodržování veřejného pořádku a plynulost dopravy," potvrdila mluvčí Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Martina Korandová.

Při průjezdu prezidentské kolony na regionálních silnicích i v jednotlivých městech může docházet k mírným a především přechodným omezením.

V pohotovosti budou i policisté v jednotlivých městech, kam prezident s doprovodem dorazí. "Síly a prostředky budeme nasazovat dle charakteru jednotlivých míst návštěvy, dle aktuální bezpečnostní situace a zjištěných informací," dodává mluvčí krajského policejního ředitelství.

Prezident Miloš Zeman zahájí třídenní návštěvu Plzeňského kraje v úterý 24. ledna. Postupně navštíví kromě Plzně, Třemošnou, Planou, Konstantinovy Lázně, Domažlice a Kdyni. Podrobnosti k celému programu najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24