Policie v Plzni bude kvůli zápasu s Rumunskem v pohotovosti

02.08.2017 7:11

Bezpečnostní opatření chystá plzeňská policie kvůli zápasu s Bukureští, který se uskteční ve středu 2. srpna v Doosan Areně od 20:15 hodin. Policisté budou dohlížet na dopravu i pořádek.

IMG_6766

Policisté pořádkové jednotky, hlídky dopravní policie, členové antikonfliktního týmu a policisté odboru cizinecké policie... ti všichni budou v ulicích Plzně ve středu kvůli zápasu s Bukurešťí. 

Členové antikonfliktního týmu a policisté odboru cizinecké policie budou mít k dispozici speciální vozidlo tzv. Schengenbus. "Jeho vybavení a zařízení jim pomáhá například zjišťovat pravost dokladů a odhalovat falsifikáty. V blízkosti sportoviště pak budete moci spatřit i kolegy z oddělení služební kynologie se služebními psy a policisty na koních z oddělení služební hipologie," uvedla mluvčí policie Hana Šteflová.  

Ke shromažďování a vyhodnocování informací bude policistům sloužit mobilní monitorovací centrum. "Novinkou tohoto opatření bude použití dronu," uvádí dále mluvčí policie.

I přesto, že policie nevyhodnotila zápas s Rumunskem jako vysoce rizikový, pod dohledem policistů bude nejen stadion a jeho okolí, ale i všechny příjezdové cesty do Plzně.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24