Policisté byli v pohovotovosti kvůli festivalu Hrady ve Švihově

30.07.2018 13:52

Od pátku do neděle platilo bezpečnostní opatření ve Švihově, kde probíhal letní hudební festival Česke Hrady.cz. Policie řešila fyzické napadení i opilé řidiče.

Vozidla-PCR-05

"Policisté prováděli kontroly, zda mládeži není prodáván alkohol, dohlíželi na bezpečnost silničního provozu i dodržování veřejného pořádku," uvedla tisková mluvčí policie Dana Ladmanová.

Při odjezdu z festivalu dva řidiči spáchali přestupky, další narazil do zaparkovaného vozidla a byl pod vlivem alkoholu. Policisté šetřili i jeden případ fyzického napadení.

Pod vlivem alkoholu řídil šestadvacetiletý muž ze Žamberska, který narazil s Nissanem Juke do Škody Fabia. "Provedená dechová zkouška byla u řidiče s výsledkem měření 2,02 a 2,14 promile. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Odhadnutá hmotná škoda činí 30 tisíc korun," upřesnila policejní mluvčí Dana Ladmanová.

V neděli 29. července policisté kontrolovali ženu, která jela sice střízlivá, ale zase bez řidičáku. Jednalo se o čtyřiatřicetiletou ženu z Prahy s vozidkem Škoda Octavia. "Při kontrole bylo zjištěno, že řidička má platnou blokaci několika řidičských oprávnění. Dechová zkouška byla u ženy s negativním výsledkem," uvedla dále Dana Ladmanová.

Dechová zkouška byla pozitivní u devětačtyřicetiletého muže z Mariánských Lázní. "Provedená dechová zkouška byla pozitivní 1,10 a opakovaně 0,97 promile alkoholu," říká tisková mluvčí.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24