QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté cvičili v Brdech. Podívejte se na fotky!

10.11.2016 22:46

Taktické cvičení policie proběhlo 10. listopadu v Brdech. Při modelových situacích hledali policisté pohřešované osoby v těžko dostupném terénu. Cvičení provázelo studené počasí se sněžením a deštěm.

Brdy4
Brdy1BrdyBrdy3Brdy4Brdy11Brdy11112Brdy1111

"Policisté pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje připravili taktické cvičení v Chráněné krajinné oblasti Brdy. Dne 10. listopadu 2016 procvičovali postupy při pátrání po hledané a pohřešované osobě v členitém a nepřehledném terénu," uvedla mluvčí policie Martina Korandová.

První modelová situace simulovala pátrání po muži, který měl spáchat zvlášť závažný trestný čin v Plzni a utekl k přítelkyni do Skořic. V druhém případu pátrali policisté po ztraceném houbaři.

"Tato taktická cvičení pořádkové jednotky důležitá, dosvědčuje to i fakt, že za poslední dva měsíce policisté provedli několik pátracích akcí, kdy hledali pachatele loupežných přepadení, ztracených houbařů či pohřešovaných dětí.  Všechny akce měly bohudíky šťastný konec," uvedla dále policejní mluvčí.

Policie upozorňuje, že turisté, houbaři či sportovci by si měli před vstupem do Chráněné krajinné oblasti Brdy vždy dobře prostudovat terén, vzít si s sebou mapu a někomu říct o přibližné trase výletu. "Z dřívějších zkušeností také doporučujeme nezapomenout si s sebou dostatek pití, popřípadě léky, které lidé musí pravidelně užívat a baterku.  Kolegové ve večerních hodinách již v této krajině několik ztracených turistů hledali, a proto jsou určitě tyto doporučení na místě," uvádí Martina Korandová.

foto: PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24