QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté v Klatovech pátrali po utonulém, teď hledají majitele svršků

01.06.2017 18:14

Policisté žádají občany o spolupráci, hledají majitele svršků, které byly nalezeny u řeky Úhlavy. Vzhledem k podezření, že mohl majitel odloženého oděvu utonout, proběhlo pátrání s potapěči.

"Ve středu dopoledne přijali policisté oznámení o nálezu oděvních svršků u řeky Úhlavy v Klatovech. Na břehu řeky Úhlavy občanka nalezla věci, které se tam nacházely již předchozí den. Místo nálezu je za plaveckým bazénem nedaleko tenisových kurtů," sdělila mluvčí policistů Dana Ladmanová.

Na místě ležel jeden pár obuvi modré barvy, jeden pár ponožek černé barvy, zelený ručník, pánské trenýrky a igelitový sáček s cenovkou 139 Kč.

"Protože bylo podezření, že mohlo dojít k utonutí osoby, která zanechala věci na břehu, tak byli přivoláni i hasiči s motorových člunem. Hasiči vodní tok prohledávali. K pátrání na břehu byl přivolán i policejní psovod se služebním psem. Ve čtvrtek pátrání pokračovalo a byli přivoláni i policejní potápěči Plzeňského kraje. V průběhu pátrání byl na řece vypuštěn jez, ale žádná utonulá osoba nebyla nalezena," dodala mluvčí policie.

Klatovští policisté nyní žádají majitele oděvních svršků, aby se neprodleně přihlásil na policejní služebnu. "Dále žádáme občany, jenž znají osobu, které oblečení patří, aby podali informaci na telefonní číslo 974 334 651 nebo prostřednictvím e-mailu kt.oop.klatovy@pcr.cz," uvedla dále Dana Ladmanová.

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24