Porodnice ve Stodu slaví! Narodilo se 600. miminko letošního roku - FOTKY

16.12.2017 9:21

Klárka, která se v tomto týdnu ve Stodu narodila, je nejen krásné miminko, stodské porodnici ale "zajistila" splnění zásadní podmínky pro udělení důležité akreditace. 

1
1342

Pro každou porodnici bývá důležitá hranice 600 novorozenců za rok. Pokud tolik porodů provede, má právo mít akreditaci pro vzdělávání mladých lékařů. Díky tomu láká mladé gynekology, ti se zapracovávají a stávají se základem pro další budoucnost porodnice.

Porodnice ve Stodu tuto akreditaci získala letos v květnu. A v tomto týdnu dokázala, že ji patří. Ve čtvrtek se v porodnici narodila Klárka a stala se tak 600. miminkem, které se letos ve Stodě narodilo. Hned v pátek se přitom v porodnici načala v pořadí již sedmá pomyslná "stovka". Otevřel jí tentokrát chlapeček a jméno dostal Zdeněk. 

"Klárka a Zdeněk jsou jasným důkazem, že porodnice ve Stodu své místo na mapě má. A nejen Klárka a Zdeněk a nejen porodnice ve Stodu, ale vůbec regionální porodnice. V porodnicích Plzeňského kraje ve Stodu, Domažlicích a Klatovech se letos narodí přibližně 1880 dětí, minimálně o 60 více než loni a o 440 více proti roku 2012. Ženy naše rodinné porodnice vyhledávají stále více," říká ředitel Stodsklé nemocnice a člen představenstav Nemocnic Plzeňského kraje Alan Sutnar.

FOTO: Stodská nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24