QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Poslední víkend prázdnin byl ve znamení nehod - FOTKY

29.08.2016 8:29     29.08.2016 14:40

Poslední prázdninový víkend byl na silnicích v regionu ve znamení silného provozu i nehod. Od pátku do neděle se odehrály tři desítky kolizí a zraněno bylo přes dvacet lidí.
 

Poslední srpnový víkend bývá každým rokem na silnicích v Plzeňském kraji ve znamení hustého provozu. Závěr prázdnin byl i letos spojený s celou řadou nehod. Naštěstí se obešly bez tragických následků, nicméně počty zraněných nejsou nijak povzbudivé. Pět řidičů bylo při nehodách navíc pod vlivem alkoholu.

Kvůli nehodám musely během víkendu do terénu i složky integrovaného záchranného systému. V péči zdravotníků skončilo celkem 21 osob. K nehodám vyjížděli během víkendu i hasiči a nechyběly ani nehody motorkářů.

"V neděli před půl druhou odpoledne havaroval u Dlouhé Vsi motorkář. Hasiči ze Sušice vyjeli k nehodě v 13:25 hodin. Motorkář utrpěl velmi vážná zranění. Zatímco jedna skupina hasičů asistovala ZZS při jeho ošetřování, druhá zabezpečovala místo nehody a zajišťovala přistávací místo pro vrtulník LZS. Po odletu vrtulníku s pacientem hasiči uklidili ze silnice použitý sorbent a ulámané části z motorky," říká k nehodě mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

V noci ze soboty na nedělin pak uzavřela nehoda silnici u obce Lipno nedaleko kempu Keramika na Hracholuskách. "V neděli 28. srpna 2016 ve 2:17 hodin ráno vyslalo operační středisko hasiče z CPS Plzeň Košutka za obec Lipno směrem na kemp Keramika k dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo se při nehodě převrátilo na střechu a zablokovalo celou silnici. Hasiči vyprostili pomocí hydraulického zařízení zraněného řidiče a pečovali o něj do příjezdu ZZS," popisuje další ze zásahů mluvčí hasičů.

V neděli navíc nechyběla ani hromadná nehoda. Celkem pět aut se srazilo dopoledne za Chotíkovem u odbočky na Nevřeň. "Při nehodě došlo z lehkému zranění dvou osob. Mezi účastníky nehody byly i dvě děti, obě vyvázly bez zranění. Hasiči se jim po celou dobu zásahu věnovali, aby zmírnili stresovou situaci," dodává Pavla Jakoubková.

Bouralo se ale i během soboty, která byla za poslední dny na nehody nejbohatší.

Podle statistik policie se během víkendu a pátku stalo na silnicích v kraji celkem třicet nehod, škody se vyšplhaly na víc jak dva miliony a u pěti řidičů byl zjištěný alkohol. Nejčastější příčinou byl nesprávný způsob jízdy, hned na druhém místě pak nepřiměřená rychlost.

FOTO: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24