QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Postrach zahrádkářských kolonií je v rukou policie

30.09.2016 19:41

Recidivista sebral z několika chatek kabelky s klíči. Potom se vydal krást do bytů jejich majitelek.

Zloděj_ilustrační foto_QAP foto

Celkem 13 případů během vyšetřování na první pohled nic nespojovalo. Pak vyšlo najevo, že všechny má na svědomí mladý recidivista z Plzně. Škoda, kterou pachatel způsobil přesáhla 200 tisíc korun.

Sérii vloupání zahájil 28letý muž v lednu v plzeňské Doubravce. "Nejdříve kamenem rozbil okno jednoho ze zdravotnických zařízení a poté jím vnikl dovnitř. V čekárně poškodil nápojový automat, ze kterého odcizil 1500 korun. Neuzamčenými dveřmi vstoupil do ordinace a z ní si odnesl monitor k počítači,“ sděluje policejní mluvčí Hana Štefflová.

Objektem pachatelova zájmu se stal v dalších dnech například nápojový přístroj ve zdravotnickém zařízení na Lochotíně. Z automatu na kávu si odnesl přes 13 tisíc korun. V březnu si zloděj vyhlédl chatku v kolonii Na Švabinách, ze které ukradl kabelku s doklady a klíči. S těmi si pak odemkl byt poškozené a odtud si odnesl peněženku s hotovostí a šperky.

"Dalším skutkem, který je mu kladen za vinu, bylo vloupání do  chaty ve Skvrňanech. Dne 23. dubna  vystříhal v drátěném oplocení otvor a jím vnikl na zahradu.  Poté rozbil okno a  z chatky si odnesl notebook, modem, alkoltestery a dokonce tři klobásy. O dva dny později stejným způsobem vnikl do rodinného domu na Vinicích a z něj odcizil finanční hotovost, motorovou pilu, notebook, tablet a náhrdelník z drahého kovu,“ pokračuje ve výčtu vloupání Hana Štefflová.

Zloděj dále řádil v zahrádkářské kolonii v Křimicích, kde opět v jedné z chat ukradl dámskou kabelku s klíči od bytu a ten vzápětí "vybílil“. Pak se vydal do chatek v Domažlické a Vejprnické ulici. Zmocnil se i zapomenuté kabelky 65leté seniorky v Lábkově ulici. I v tomto případě si klíči odemkl byt okradené a z něj odnesl počítač, set-top box, trezor a šperky. Naposledy muž kradl koncem letošního července v zahrádkářské kolonii na Slovanech. V jedné z chatek zamkl její majitelku a ženě sebral kabelku s penězi, mobilem a dalšími věcmi.

Pachateli hrozí až pět let za mřížemi.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24