QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Požáry polí sužují Tachovsko! U Těchlovic hořela obří plocha - FOTKY

08.08.2017 8:34

Požáry spojené se zemědělskými pracemi na polích zaměstnávají hasiče v regionu čím dál víc. U Těchlovic bojovalo s obřím požárem několik jednotek dvě hodiny.

4
4123578610911121413

Během pondělí měli nejvíc práce s požáry na polích hasiči na Tachovsku. Zasahovat museli i u rozsáhlého požáru u Těchlovic, u Zhoře pro změnu bojovali s požárem traktoru.

"V pondělí zasahovali hasiči na Tachovsku u čtyř požárů. Ve třech případech se jednalo o požáry na poli, jednou došlo k požáru po dopravní nehodě. Celkové škody se předpokládají vyšší než 2 miliony, hasičům se podařilo uchránit hodnoty odhadem za 6,5 milionu," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Likvidace požáru u Těchlovic byla extrémně náročná. Zasahovat muselo hned několik jednotek. "Od dvou hodin odpoledne bojovaly jednotky HZS Stříbro a Tachov společně s jednotkami SDH Bor, Černošín, Kladruby, Planá, Stráž a Stříbro u Těchlovic s požárem obilného pole a trávy. Požár se rychle šířil a hasičům se ho podařilo zastavit až po hodině nasazení. Další hodinu trvalo, než byl požár zcela zlikvidován. Shořela plocha asi 300 x 550 metrů," dodává mluvčí krajských hasičů. V tomto případě se škody vyšplhaly na 300 tisíc. 

U Zhoře pak plameny zachvátily traktor. Tentokrát se škoda odhaduje na víc jak milion.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24