Pozor na rychlost! Strážníci vyrazí znovu do terénu s měřicí oktávkou

30.04.2016 11:59

Strážníci v Plzni budou v květnu v Plzni znovu po pauze v terénu s měřicí oktávkou. Rychlost budou měřit průběžně na vytipovaných místech. Seznam má bezmála stovku ulic.

Strážníci obsadili Klatovskou na příjezdu od Litic.

Strážníci v Plzni budou po dubnové pauze v květnu znovu v terénu s měřicí oktávkou se zabudovaným radarem. Rychlost budou měřit průběžně za jízdy v předem vytipovaných ulicích. Na seznamu pro květen je opět bezmála stovka ulic.

Měření rychlosti probíhalo v Plzni i v dubnu. Strážníci opakovaně vyráželi do terénu s ručním radarem. V květnu se do ulic opět vydá i služební auto s radarem. "Měření rychlosti bude prováděno rychlostním měřidlem AD9 C umístěném ve služebním vozidle Škoda Octavia RZ: 5P3 0629," informovala městská policie.

Na seznamu vytipovaných úseků měření jsou tradičně hlavní tahy a riziková místa, kde k překračování rychlosti dochází opakovaně. Týká se to například Plaské, Karlovarské, Domažlické, ale napřklad i výpadovky ze Slovan U Seřadiště nebo ulice Edvarda Beneše. Hodně často to řidiči přehání s plynem také v Heyrovského ulici na Borech.

Krom přímo hlavních částí města vyrazí strážníci s oktávkou i do okrajových obvodů jako jsou Křimice, Malesice nebo Lhota. Kompletní seznam najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24