QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prázdninová štafeta poprvé překročí hranice republiky

13.06.2018 18:54

Soutěžní putování po turistických zajímavostech je opět tady. Prázdninová štafeta 2018 poprvé překročí státní hranici. Nechte se zavést do nedalekého Německa.

Prázdninová štafeta

Pro milovníky turistiky je připraven již 15. ročník putování po turistických zajímavostech Plzeňského kraje - Prázdninová štafeta 2018. Vydejte se na soutěžní putování. Vyhrát můžete rodinný zájezd a spoustu dalších hodnotných cen. Putování vás navíc letos zavede do historického parku v Bärnau v Německu.

Soutěž startuje 1. července 2018 a i letos je v elektronické podobě. Stačí se zaregistrovat a vybrat si z padesáti cílů z celého kraje.

Letošní ročník nabízí šestadvacet nových turistických cílů i více soutěžních cen. Soutěžící, kteří navštíví minimálně dvacetpět cílů, se mohou zúčastnit soutěže o nejlepší ceny.

Vyrazit můžete například do Hojsovy Stráže, kde je jedinečný Šumavský orloj nebo na Hauswaldskou kapli se zázračnou studánkou, která je nedaleko Srní. Dále se můžete zastavit u kapličky Panny Marie u Keplí, která stojí v cestě na Javornou. V Klatovech pak můžete navštívit zrekonstruované katakomby, Černou věž, Pavilon skla PASK nebo barokní lékárnu u Bílého jednorožce.

„Podporujeme sdílení volného času a zážitků dětí s rodiči. Zároveň je Prázdninová štafeta také pro všechny příležitost poznat kulturní památky a zajímavá zákoutí Plzeňského kraje a vyhrát hodnotné ceny,“ uvedla náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová.

Vyhlášení a předání hlavních cen se uskuteční na Mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje v hale TJ Lokomotiva Plzeň v termínu od 20. do 22. září 2018.

Více informací naleznete na webu http://stafeta.plzensky-kraj.cz.

Foto: Krajský úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24