Před sezónou hotovo! Návštěvníkům Šumavy slouží opravená síť silnic

11.11.2017 12:43

Plzeňský kraj dokončil před letošní zimní sezónou projekt opravy páteřní sítě silnic Srní - Modrava - Filipova Huť. Posledním úsekem byla silnice z Modravy na Filipovu Huť.

rekonstruovana_silnice_Modrava

Z Modravy směrem na Filipovu Huť na Šumavě se po několika letech a teď i měsících oprav jezdí bezpečněji a plynuleji. Slavnostního otevření se dočkal rekonstruovaný úsek silnice III/16910 v úseku Modrava – Filipova Huť – hranice Plzeňského kraje.

„Oprava této významné komunikace v turisticky atraktivní lokalitě národního parku Šumava výrazně přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy. Byla zahájena v dubnu,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Pavel Čížek.

Šlo o kompletní opravy zhruba čtyři a půl kilometru dlouhého úseku. V rámci rekonstrukce došlo na výměnu 13 stávajících propustků, vybudování opěrné zdi tvořené vyztuženým svahem s ozeleněným lícem, vybudování dešťové kanalizace, reprofilace příkopů, zpevnění rigolů, zpevnění krajnic, osazení dřevo-ocelových svodidel, osazení sněhových tyčí a provedení nového vodorovného značení.

Celkem vyšly náklady na 41 a půl milionu. Tento rekonstruovaný úsek silnice je posledním úsekem realizovaným z projektu "Komplexní řešení silnice III/16910 Srní – Modrava – Filipova Huť“ v celkové délce 13,3 km. Celkové náklady činily přibližně 130 milionů korun.

FOTO: KÚ Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24