QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přehrady jsou pod dohledem policejních hlídek! Akce Voda odstartovala

20.07.2018 14:46

Na nejrůznější vodní plochy dohlíží opět policejní hlídky. Také v letošním roce se rozjela akce "Voda". Nechybí ani dechové zkoušky na alkohol a kontroly přístavišť.

Voda3

Policisté v Plzeňském kraji opět spustili speciální akci pod názvem "Voda". Kontrolují přehrady i řeky v regionu. Jen na Hracholuskách už proběhlo od začátku roku několik kontrol.

"Policisté se společně se zástupci Státní plavební správy zaměřují na to, zda jsou dodržována ustanovení, která vyplývají ze zákona o vnitrozemské plavbě. Policisté se zaměstnaci Státní plavební správy kontrolují například označení plavidel, jejich technický stav, kontrolují potřebné doklady vůdce plavidla a i to, zda není pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek," říká mluvčí ůpolicie Pavla Burešová.

Policisté se nicméně navíc zaměřují také na přístaviště nebo na půjčovny lodí. Hlídky mají působit i preventivně kvůli krádežím. "Tak jako minulý rok budou policisté i v tomto roce veřejnosti u vodních ploch rozdávat voděodolná pouzdra na mobilní telefon či uložení finanční hotovosti s doporučením, aby lidé měli své věci stále pod kontrolou a zabránili jejich možnému odcizení," dodává policejní mluvčí.

V rámci Plzeňského kraje se opatření týkají zejména nádrže České údolí v Plzni a Hracholusek. Hlídky se ale objeví také na některých vybraných řekách.

"Na vodní nádrži Hracholusky byly od začátku letních prázdnin provedeny již tři kontrolní akce, při kterých policisté  zkontrolovali celkem 23 plavidel, 4 přístaviště a 16 vůdců plavidel, přičemž nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání," uzavírá Pavla Burešová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24