QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přespat jako kočovníci můžeme na nádvoří DEPO 2015

17.06.2017 13:35

Nádvoří areálu v Presslově ulici ovládla nová výstava Nomádi. V sedmi příbytcích kočovníků můžeme i přespat!

Nomadi_DEPO2015_mail2
Jurta_CestmirSuskaNomadi_DEPO2015_mailTrikolora_VojtechValdaNomadi_DEPO2015_mail2

Na exteriérové výstavě se představují streetartoví uměci, architekti a designéři. Můžeme tu navštívit i laboratoř Zelené městské střechy ve dvou kontejnerech. Zájemci mohou využít i neobvyklou nabídku a na výstavě přespat.

Noc tady lze strávit v plátěném stanu na střeše trabanta nebo favorita, v karavanu na solární pohon nebo třeba ve stanu zavěšeném na nádvoří. Podobu tohoto neobvyklého bydlení pro celou rodinu navrhli studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni. Přitom se inspirovali stanem původně určeným pro uprchlíky.

„K tématu nomádství na výstavě přistupujeme široce. Na jedné straně monitorujeme kulturu dočasných či provizorních příbytků, na straně druhé se prostřednictvím uměleckých objektů a intervencí dotýkáme průvodních znaků, životního stylu i názorů lidí na cestě,“ přibližuje výstavu kurátor Radek Wohlmuth.

Na výstavě jsou mimo jiné k vidění i snímky improvizovaných obydlí z humanitárních misí z archivu Lékařů bez hranic. Můžeme se zapojit i do tvůrčích dílen Japonky Nozomi Watanabe, které jsou na programu dnes a ve středu 21. června.  Děti i dospělí si zde mohou vyrobit svou nomádskou hvězdu. Ve čtvrtek 22. června zpestří program akce kapela Už jsme doma.   Na výstavu Nomádi se můžeme vydat do konce října.

FOTO: DEPO 2015

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24