QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Převrácený kamion zablokoval hlavní tah v Jízdecké v Plzni - FOTKY

12.06.2018 7:46     12.06.2018 10:57

K havárii kamionu došlo na hlavním průtahu Plzní v úterý časných ranních hodinách. Na místo musely vyjet všechny složky IZS. AKTUALIZOVÁNO!

foto-qap-cz (4)
foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)

Havárie kamionu se stala v ulici Jízdecká na hlavním průtahu Plzní kolem půl čtvrté hodiny v úterý ráno. Na místo museli vyjet kromě dopravních policistů i hasiči a záchranka.

"Řidič kamionu byl při nehodě zraněn a byl převezn do nemocnice. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem," řekla k nehodě mluvčí policie Pavla Burešová s tím, že veškeré okolnosti havárie policisté stále šetří.

"Muž, ročník 1983, byl po ošetření předán na chirurgickou ambulanci Fakultní nemocnice plzeň na Lochotíně. Muž nebyl ohrožen na životě," doplnil mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Kamion a následně i auta odtahové služby uzavřely Jízdeckou směrem od Štruncových sadů a policisté museli v místech řídit dopravu.

Odstraňování nehody trvalo až do půl jedenácté dopoledne. Policie příčiny dál šetří, nicméně vypadá to, že na vině bude únava řidiče. "S největší pravděpodobností vlivem únavy s nákladní soupravou při přejíždění z pravého jízdního pruhu do levého a v levotočivé zatáčce narazil levou částí vozidla do betonových sity bloků, přičemž došlo k převrácení nákladního vozu na pravou stranu na vozovku. Celková hmotná škoda zatím není vyčíslena. Doprava byla omezena po celou dobu vyprošťování až do půl jedenácté dopoledne. V současné době je v Jízdecké ulici provoz plně obnoven," potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24