QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přichází skokové ochlazení. Na hory by se mohlo vrátit sněžení

25.04.2017 12:51

Zatímco úvod týdne byl ve znamení celkem teplého počasí, už během noci na středu dorazí ochlazení. V dalších dnech tak klesnou teploty v průměru o deset stupňů.

FOTO_QAP_CZ (9)

Začátek tohoto týdne nás opět nechal namlsat celkem příjemným počasím, jenomže s tím je zase na nějakou dobu konec. Od středy budou teploty opět poměrně nízko a na horách by se mohlo znovu objevit i sněžení.

Už v průběhu noci na středu bude v regionu zataženo a počítat musíme se srážkami, které budou od 700 metrů nad mořem sněhové nebo smíšené. V noci naměříme okolo 3 stupňů. Přes den nás ve středu čeká převážně zataženo s deštěm, večer by srážek mohlo postupně ubývat od severozápadu. Na horách by nicméně během dne měly být srážky sněhové. Maximálně naměříme 4 až 7 stupňů.

Hodně podobné to bude i ve čtvrtek a v pátek, kdy bude zataženo nebo skoro zataženo, na většině území musíme počítat s deštěm nebo přeháňkami, které budou od vyšších poloh znovu sněhové. V noci klesnou teploty mezi 5 až 2 stupně, přes den se dostanou mezi 5 až 8.

Oteplovat by se mohlo už v průběhu víkendu, kdy budou teploty znovu stoupat postupně až k 17 stupňům. Počítat ale musíme i dál s oblačnou oblohou a srážkami. V neděli už by ale mohla být obloha znovu i polojasná.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24