QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Případ střelby v Domažlicích šetří policie jako pokus o vraždu

11.04.2018 13:42

Vyšetřování tragické události v azylovém domě v Domažlicích, při které zemřel mladý muž a byli zraněni dva policisté, pokračuje. Zatím to stále šetří krajští kriminalisté.

2

Případ střelby v azylovém domě v Domažlicích, která měla za následek smrt 34letého muže a postřelení dvou policistů, má pokračování v podobě vyšetřování. Policie celou událost kvalifikovala jako pokus o vraždu.

"Policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu na dvou osobách a budou prověřovat další okolnosti. Probíhají vyslechy svědků a dalších zainteresovaných osob," říká mluvčí policie Martina Korandová.

Samotní postřelení policisté se podrobili operaci a momentálně jsou mimo ohrožení života. Také je následně čeká výslech. Vyšetřování na místě činu probíhalo v úterý několik hodin. "Včera proběhlo ohledání místa činu. Byla zjištěna služební zbraň CZ 75 D compact. Zajištěná zbraň a stopy z místa budou podrobeny znaleckému zkoumání," dodává mluvčí krajského policejního ředitelství.

K tragédii došlo v úterý dopoledne v azylovém domě, který patří diecézní charitě. Policejní hlídka tam vyjížděla na žádost záchranářů, kteří potřebovali pomoct s nezvladatelným pacientem. Ten měl během zákroku jednomu z policistů sebrat zbraň, následně jeho i dalšího policistu postřelit a nakonec obrátil zbrań proti sobě.

FOTO: Domažlice - 10. dubna 2018

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24