QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přívalové deště a bouřky zaměstnaly hasiče! Na kontě mají desítky zásahů

12.06.2018 9:46

Popadané stromy, zatopené sklepy i domy. To je výsledek přívalových dešťů a bouřek, které znovu zasáhly region. Hasiči byli v terénu až do úterního rána.

P1070512

Přívalové lijáky a silné bouřky zasáhly Plzeňský kraj opět v pondělí odpoledne. A tentokrát znovu ve velkém zaměstnaly hasiče. Až do úterního rána evidují desítky výjezdů spojených s počasím.

"V průběhu včerejšího odpoledne a dnešního rána vyjížděli hasiči ve 28 případech k padlým stromům, v 16 případech k čerpání vody ze zatopených sklepů a domů. Patnáctkrát vyjeli k technickým zásahům spojeným s odstraňováním následků vydatného deště. Nejvíce zasaženy byly oblasti Klatovska, Domažlicka a Plzně jihu," shrnuje zásahy spojené s bouřkami a lijáky mluvčí hasičů Petr Poncar.

Bouřky trápí region už od víkendu a výstraha platí i pro úterý. Udeřit by měly znovu v průběhu odpoledne. Počasí může navíc dělat problémy i v dalších dnech. "Během noci na středu bude bouřková činnost ustávat, ale déšť nebo přeháňky budou pokračovat i ve druhé polovině noci a během středečního dne, vyloučené nejsou ojediněle ani vydatnější srážky, které mohou v oblastech s větším nasycením půdy vést k vzestupům hladin řek," informuje Český hydrometeorologický ústav.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24