Přívoz v Darové čeká oprava, z vody ho musel dostat jeřáb - FOTKY

04.12.2017 11:03

Přívoz v Darové u Břas čeká oprava. Před několika týdny ho poškodil traktor. Vedení obce Břasy nyní nechá přívoz opravit a znovu zprovozoní.

1a
1a12354678

Přívoz v Darové je jedinou spojnicí mezi obcemi na Plzeňsku a na Radnicku. Ročně převeze až dvacet tisíc lidí. V posledních týdnech byl ale mimo provoz. Po tom, co ho poškodil traktor, nechá ho obec Břasy opravit.

"Pokud se neobjeví nějaká skrytá závada, mohl by být v provozu už od čtvrtka. Počítáme s tím, že půjde o opravu prken a nějaké svařování. Náklady jsou odhadnuté na zhruba 50 tisíc," řekl QAP.CZ starosta obce Miroslav Kroc s tím, že vše se teprve ukáže až po důkladné prohlídce.

Přívoz v Darové začal fungovat před desítkami let. Teprve v posledních letech se ale ustálil jeho provozovatel. V roce 2014 ho obec Břasy koupila od soukromníka a na začátku letošního roku ho nechala generálně opravit. Vyšlo to na zhruba 350 tisíc. Došlo nejen na nátěry, ale i další dílčí opravy. Dostat ho na břeh přitom nebylo vůbec nic jednoduchého. Podílet se na tom musela také těžká technika.

Stejně tomu bylo i tentokrát. Poničený přívoz musel z vody dostávat jeřáb. Přívoz před pár týdny poničil traktor s přívěsem, kterému selhaly brzdy a při najíždění přívoz částečně potopil. Přívoz ročně přepraví na 10 tisíc aut a 20 tisíc osob.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24