QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Problémy s vízy i padělané doklady! Proběhly další kontroly dělníků z ciziny

12.09.2018 18:39

Policie rozjela další razii ve výrobních halách a kontrolovala dělníky z ciziny. Jako tradičně se šťára zaměřila na doklady a výsledky nejsou vůbec dobré...

DSC05824

Tentokrát se do velkých kontrol pustili policisté na Domažlicku. Vybrali si výrobní haly firmy v Horšovském Týně a výsledky jsou skutečně zarážející.

"Policisté zkontrolovali celkem 15 cizinců. Dvanáct z nich důvodně podezřívají, že zde pracují, přestože pobývají na území České republiky na základě turistického víza. Navíc se dva cizinci prokázali padělaným dokladem totožnosti, který vydávali za doklad pravý. U jednoho cizince policisté také z dostupných evidencí zjistili, že má záznam v Schengenském informačním systému s uděleným zákazem vstupu a pobytu v schengenském prostoru," shnruje výsledky kontrol mluvčí policie Dagmar Brožová.

Šťáru spustili policisté z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje spolu s mobilní jednotkou cizinecké policie. Dohra kontrol je jasná. "Se všemi dvanácti cizinci bude zahájeno řízení o správním vyhoštění. Hrozí jim, že až pět let tak nebudou smět pobývat na území celého schengenského prostoru," odává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24