Prodaná nevěsta na náměstí Republiky se blíží! Scéna se začne chystat

29.08.2018 18:41

Už na začátku příštího týdne se začne připravovat scéna na speciální představení opery Prodaná nevěsta na náměstí Republiky. Podívejte se na VIZUALIZACI scény!

Mimořádné představení opery Prodaná nevěsta pod širým nebem přímo na náměstí Republiky v Plzni je na programu 7. září od 19:30. Představení se odehraje v souvislosti se 100. výročím založením Československa.

"Během tohoto jedinečného večera se představí pravděpodobně jedno z nejlepších obsazení, které v tuto chvíli můžeme v Prodané nevěstě v evropském kontextu vidět. Kromě toho, že samotné party nejsou pěvecky vůbec lehké, je nutné pamatovat i na typovou správnost obsazení – aby zkrátka mladé krásné lidi hráli mladí krásní lidé,“ říká režisér velkolepého představení Tomáš Pilař s tím, že ústřední postavy ztvární Ivana Veberová, Aleš Briscein nebo Jevhen Šokalo.

Na pódiu se kromě operních pěvců představí i známé plzeňské osobnosti. "V činoherní roli kněze se představí sám otec Tomáš Holub, Biskup plzeňský, a za historickou pípou zapůjčenou z pivovarského muzea, která bude stát přímo na scéně, stane nejpovolanější z povolaných - pan Václav Berka, sládek Plzeňského Prazdroje,“ dodává Pilař.

Do celého představení bude zapojeno více než 350 účinkujících včetně folklorních souborů, které choreografii nacvičují už několik měsíců. "Podílet se s našimi tanečníky na tomto projektu je pro nás jednak velká výzva a zároveň příležitost spolupracovat s ostatními folklórními soubory, choreografem a jinými složkami DJKT a desítkami dalších účinkujících. Setkat se v dobových krojích na obrovském pódiu najednou v jeden neopakovatelný okamžik bude pro nás všechny nezapomenutelný zážitek,“ říká za folklórní soubor Úsměv Markéta Jílková.

Přípravy odstartují už na začátku příštího týdne...

Náměstí Republiky v Plzni se na uvedení opery začne připravovat už od pondělí 3. září. V historickém centru začne vznikat stupňovité pódium, začnou se stavět kulisy, osvětlení a ozvučení. Na pódiu budou nainstalovány také dvě velké obrazovky, které budou přenášet děj na jevišti.

Samotné hlediště bude rozdělené do sekcí a jedna z nich bude určená pro diváky, kteří si s sebou donesou vlastní židli. K dispozici budou i místa k stání. Představení má tři dějství, která budou rozdělená dvěma přestávkami. Návštěvníkům budou k dispozici stánky s občerstvením i rukodělnými výrobky.

Vizualizace: KÚ Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24