QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Provoz na trati z Plzně do Německa zastavila tragédie! Vlak srazil ženu

29.12.2016 7:02     29.12.2016 7:37

K tragickému střetu osobního vlaku se ženou došlo v časných ranních hodinách na hlavní železniční trati z Plzně do Německa u Holýšova. Žena na následky zranění na místě zemřela.

P9200025

K železniční nehodě došlo na trati číslo 180 Plzeň - Domažlice - Furth im Wald. České dráhy musely nasadit v úseku mezi Holýšověm a Staňkovem náhradní autobusovou dopravu.

Tragédie se stala krátce před pátou hodinou ráno. Na místo okamžitě zamířily všechny složky integrovaného záchranného systému. Hasiči na místo vyslaly hned tři jednotky. Ženě už bohužel ani bleskový zásah nemohl život zachránit.

"Na železniční trati ve směru od Holýšova na Staňkov viděl strojvedoucí ženu, která si lehla na koleje před jedoucí vlak, který již nebylo možno bezpečně zastavit. Žena utrpěla smrtelná zranění. Byla nařízena soudní pitva. Jednalo se o 78letou ženu z obce na Domažlicku. Případ převzala služba kriminální policie a vyšetřování a událost dále prověřují na místě," řekla k tragédii mluvčí policie Dana Ladmanová s tím, že na případu pracuje i drážní inspekce.

Cestujícím z vlaku se naštěstí nic nestalo. Provoz na jedné z páteřních železničních tratí v regionu musel být na několik hodin zastavený. Autobusy vyjely hned za čtyři vlakové spoje.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24