Průvod Vendelín opět projde Plzní! Zahájí divadelní sezónu

06.09.2018 10:57

Divadelní sezónu v Plzni už popáté zahájí průvod Vendelín. Z Mlýnské strouhy projde až na náměstí Republiky, kde bude připravený i kulturní program.

1

Průvod Vendelín je na programu v pátek 7. září. Zahájení proběhne v 16 hodin v Mlýnské strouze, odkud se vydá na trasu městem.

V loňském roce se v roli Vendelína Budila představil Antonín Procházka. Letos dojde na další plzeňskou divadelní hvězdu. "V čele průvodu pojede na historickém povozu známý herec plzeňského divadla, pan Pavel Pavlovský, v roli Vendelína a sadovým okruhem provede účastníky průvodu na náměstí Republiky, kde spolu s vedením města a ředitelem Divadla J. K. Tyla zahájí symbolicky novou kulturní sezónu," informuje DJKT.

Kdo by se nechtěl zapojit přímo do průvodu, může na jeho příchod počkat přímo na náměstí Republiky. Tam začne doprovodný program už po 16. hodině. Dojde na hudební představení Kapely 35. plzeňského pěšího pluku FOLIGNO. Po slavnostním zahájení vystoupí v 17 hodin Plzeňská filharmonie, následovat bude Plzeňský dětský sbor. Zazní i písně v podání c. k. kabaretního Divadla Pluto a program zakončí taneční vystoupení Step by step studia. Program skončí úderem 18. hodiny. Pak už začnou finální přípravy na openair představení opery Prodaná nevěsta.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24