QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

První letošní občánci kraje se dočkali audience u hejtmana - FOTKY

21.02.2017 12:14

Hejtman Plzeňského kraje přivítal oficiálně na svět první dva občánky, kteří se letos v kraji narodili. Rodiče i malá Madlenka a František se dočkali také dárků.

Košťálová_hejtman_Senjukovi
Košťálová_hejtman_Senjukovipaní Senjukováhejtman_Košťálová_Senjuková

První holčičku a prvního chlapce narozené v roce 2017 v Plzeňském kraji spolu s jejich rodiči dnes přivítal na krajském úřadě hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard. Rodičům dětí hejtman předal pamětní list a peněžní dar ve výši 10 tisíc korun společně s drobnými dárky.

První narozenou holčičkou a zároveň prvním miminkem Plzeňského kraje v roce 2017 byla Magdalena Košťálová, kterou představila maminka Nina Košťálová. První holčička kraje neměla cestu na krajský úřad dalekou, s rodiči žije v Plzni a má téměř dvouletého brášku Davida. Magdalena se narodila téměř pět hodin po půlnoci ve Fakultní nemocnici Plzeň.

Prvním narozeným chlapečkem Plzeňského kraje byl František Senjuk, který se narodil až dvanáct minut před polednem. Na setkání s hejtmanem doprovodili Františka rodiče Miroslava a Leoš Senjukovi, kteří přijeli ze Štěnovického Borku. František má také staršího sourozence, je jím tříletý Filip.

"Tradice vítání prvních občánků kraje je pro mne velice příjemnou pracovní záležitostí a jsem moc rád, že mohu osobně Magdalence i Františkovi popřát mnoho zdraví a štěstí, spoustu splněných přání,“ popřál rodičům i prvním občánkům hejtman Josef Bernard.

Uvítání nových občánků kraje hejtmanem Plzeňského kraje se stalo již tradicí. Kromě finančního daru pro rodiče je vždy připraven dárek i pro děti, v letošním roce dostaly interaktivní hrací deku.

FOTO: Krajský úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24