QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

První plány na nový park na Košutce už vznikají

30.09.2016 7:01

Nový park "Podzemník" vznikne v Plzni na Košutce v lokalitě bývalého BMX parku. Po setkání s obyvateli už se chystají první plány. Veřejnost do nich ještě bude moct promluvit.

IMG_5280

Nový park "Podzemník" by měl vzniknout v horizontu příštích dvou let. Teď ale právě probíhá fáze, kdy se do celého projektu mohou zapojit i obyvatelé okolního sídliště.

První setkání, kde nechyběli zástupci obvodu a města, proběhlo minulý týden. Dorazilo několik desítek lidí, kteří se zúčastnili jak debaty, tak procházky po dotčené lokalitě. Občané mohli diskutovat i s krajinářskými architekty, se kterými mohli prodebatovat aktuální stav oblasti.

Druhá část setkání probíhala v areálu bývalé školy u parku. Zájemci se seznámili s podklady z obdobných již realizovaných projektů. Na základě toho pak mohli přijít s nejrůznějšími nápady. Výsledkem celého setkání byly výstupy, které mají nyní v rukou právě architekti a budou sloužit jako výstupní materiály pro vypracování konkrétního projektu.

I v této části celého procesu budou lidé ještě moct do podoby parku zasáhnou. "V listopadu 2016 proběhne další setkání s občany, kde zpracovatelka projektu Ing. Jana Kohlová představí návrh parku ´Podzemník´, který bude možné připomínkovat," informovala Správa veřejného statku Magistrátu města Plzně.

Projektové a přípravné práce by měly probíhat v příštím roce. Samotná realizace se zatím plánuje na rok 2018.

FOTO: SVSMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24