QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rada seniorů města Plzně otevřela nové sídlo na Americké - FOTKY

15.05.2018 12:32

Senioři v Plzni mají svoji radu už od října roku 2016, teď se přesunulo její sídlo do nových prostor přímo na Americké. Nabídne celou řadu akcí i poradenství.

foto-qap-cz (16)
foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (22)

V Plzni žije v současné době okolo 40 tisíc seniorů. Od podzimu roku 2016 mají i svoji vlastní radu, která má za cíl zpříjemňovat, ale také zjednodušovat život. Její náplní je pomáhat seniorům například s právním poradenstvím, ale také s vyžitím a trávením volného času.

Rada původně sídlila na náměstí Republiky, nyní se přesunula na adresu Americká 29. "Máme k dispozici zasedací místnost a malou kancelář, za což jsme pochopitelně rádi. Už máme zhruba načrtnutý plán činnosti a akcí na letošní rok. Konkrétní činnost zahájíme 21. května a pak budeme vždy pravidelně jednou za měsíc pořádat pro zájemce různé přednášky a akce. Tou první bude Gastronomie a co je o ní dobré vědět,“ prozradil předseda Rady seniorů města Plzně Stanislav Tyšer.

Rada chce seniorům také připravit akce, které by jim pomohly proniknout do světa počítačů, dozví se ale například i užitečné informace na příklad o tom, jak levněji cestovat nebo se mohou těši na právní poradneství. Důležitou součástí je také snaha připravit seniory třeba na jednání s úřady nebo podobnými institucemi.

"Pro nás je důležité, aby si u nás senioři nejenom osvěžili své vědomosti, případně získali nové dovednosti, ale aby si vzájemně i popovídali. Není nic horšího, než osamělý člověk a tomu bychom chtěli také předejít,“ zdůraznil člen rady Petr Kastner, který se výrazně podílel na přípravných pracích.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24