QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rallye Šumava je tady! Pozor na uzavírky i kontroly na silnicích

19.04.2018 14:57

Klatovy a okolí budou v těchto dnech patřit největší motoristické události regionu. Startuje Rallye Šumava Klatovy. Policie spouští kontroly na silnicích!

FOTO_Pavel Němeček (2)

Hned tři automobilové soutěže startují v Klatovech a okolí. Od 20. do 21. dubna si milovníci motosportu přijdou opravdu na své. Začíná 53. ročník Rallye Šumava Klatovy, 27. ročník Historic Vltava Rallye a 4. Rallye Šumava Legend 2018. Policie je v pohotovosti a počítat by s tím měli i řidiči.

V souvislosti s akcemi policie spustí celou řadu opatření. Chybět nebudou ani kontroly na silnicích a řidiči by navíc měli počítat i s omezeními. "Na některých komunikacích bude před i v průběhu rychlostních zkoušek vyloučen nebo částečně omezen provoz. Jestliže budete v pátek nebo v sobotu projíždět místy, kde probíhají rychlostní zkoušky, zjistěte si přesnou dobu uzavření a naplánujte si objízdnou trasu," říká mluvčí policie Dana Ladmanová. Kompletní přehled uzavírek a omezení najdete zde.

Řidiči by se určitě neměli nechat strhnout atmosférou a měli by myslet na to, že na silnici rozhodně nejsou na závodní trati. "Upozorňujeme návštěvníky rallye, že policisté budou na různých místech měřit rychlost jízdy vozidel. Někteří řidiči napodobují účastníky soutěží a porušují dopravní předpisy, kdy například nedbají dodržování stanovené rychlosti, předjíždějí na nepřehledných místech a v mnoha případech přeceňují své možnosti a schopnosti. Řidiči, kteří takto riskují, porušují zákon o provozu na pozemních komunikacích a především ohrožují ostatní účastníky provozu," dodává mluvčí policie.    

Policie zároveň nabádá všechny návštěvníky, aby dodrožvali pokyny pořadatelů a dávali velký pozor na dopravní značení. "Rychlostní úseky jsou zřetelně vyznačené a při sledování závodů nevstupujte na nebezpečná místa ani do zakázaných prostor a zůstávejte na bezpečných místech. V průběhu rychlostní zkoušky se nepohybujte po trati a nepřebíhejte vozovku," upozorňuje Dana Ladmanová.

Další informace o Rallye Šumava Klatovy najdet zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24