QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Razie na piráty silnic v Plzni! Za rychlost padly pokuty za tisíce

27.05.2016 13:26

Vypadá to, že dopravním policistům s piráty silnic skutečně došla trpělivost. V Plzni obsadily hlídky silnice hned ve dvou vlnách a srtivá většina pokut skutečně padla za rychlost.

IMG_5758

Rozsáhlá kontrolní akce proběhla na silnicích v Plzni ve čtvrtek hned ve dvou cyklech. Poprvé se hlídky u silnic objevily dopoledne, o několik hodin šly ale do terénu znovu. Výsledkem jsou pokuty za zhruba 17 tisíc, ovšem drtivá většina z nich za rychlost. Znovu se tak potvrdilo, že s nohou na plynu mají řidiči problémy.

Dobravně bezpečnostní akce byla sice zaměřená na rychlost, nicméně policisté se jako obvykle věnovali i dalším záležitostem v provozu. Mimo jiné také pátrali po kradených věcech nebo hledaných osobách. 

Celkem nakonec zjistili přes 40 přestupků a rozdali pokuty za 17 tisíc. "Ve 30 případech se jednalo o překročení stanovené rychlosti, za což byly uloženy pokuty ve výši 14 400 korun. Ve třech případech byli přistiženi řidiči s hovorovým zařízením a ve stejném rozsahu byl zjištěn i špatný technický stav vozidel," dodává mluvčí policie Hana Štefflová s tím, že třemi případy překročení rychlosti se navíc budou zabývat správní orgány. Nejednalo se totiž o žádné drobné prohřešky, ale o vysoké překročení limitu.

V souvislosti s proběhlou akcí policisté zároveň upozorňují, že kontroly se budou u silnic v regionu v dohledné době opakovat.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24