QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Razie na ubytovnách! Policie zkontrolovala přes tři stovky cizinců

18.09.2017 18:04

Stříbrsko, Tachovsko i okolí Boru je plné ubytoven. A právě zde proběhly o víkendu velké kontroly, při kterých policisté zkontrolovali na čtyři stovky lidí, většinou cizinců. 

1

"V sobotu 16. září se na území tachovského okresu uskutečnila akce, která byla zaměřená na kontrolu vytipovaných ubytovacích a restauračních zařízení," potvrdila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Akce probíhala od rána do odpoledne. Účastnilo se jí přes 20 policistů, z nich bylo 13 z odboru cizinecké policie.

"Zapojeni byli také strážníci stříbrské městské policie, dvě pracovnice finančního oddělení a jeden ze živnostenského oddělení městského úřadu. V rámci bezpečnostního opatření byla na Stříbrsku provedena kontrola 15 ubytovacích objektů, na Tachovsku dvou a na Borsku tří ubytovacích objektů. Při tom policisté zkontrolovali celkem 400 osob, z nich bylo 340 cizinců," uvádí dále policejní mluvčí. 

Polcisté zjistili několik přestupků, jedna osoba bude vyhoštěna.

"Během opatření bylo zjištěno 5 přestupků podle zákona o pobytu cizinců, které byly vyřešeny příkazy na místě v celkové hodnotě 5 500 korun. V těchto případech pobývali cizinci na území republiky bez platného dokladu. S jedním cizincem, který neoprávněně pobýval na území České republiky, je vedeno správní vyhoštění," popisuje Dagmar Jiroušková.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24