QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Realitní fantom už je ve vazbě. Řádil v Plzni i v Praze

22.04.2017 12:31

Cizinec nabízel bez vědomí majitelů bytů  jejich nemovitosti. Dva byty pronajal současně deseti zájemcům.

IMG_1130

Kriminalisté teď zahájili trestní stíhání 27letého cizince z podvodu. "Mladý muž v rozpětí jednoho a půl měsíce umístil na internetový portál inzeráty na projnájmy bytů v Plzni na Slovanech a v pražských Košířích. Nabízel k pronájmu byty, za jejichž majitele se vydával. Takto samozřejmě činil bez vědomí a souhlasu skutečných vlastníků nemovitostí,“ uvádí  policejní mluvčí Hana Štefflová.

Na nabídku pronájmu bytu v Plzni reagovalo sedm zájemců. Muž se všemi absolvoval prohlídku bytu a pak s nimi sepsal smlouvu o nájmu a hned vybral částky v různé výši.

"Ve většině případů se jednalo o platbu vratné kauce, měsíčního nájmu nebo rezervačního poplatku. Nejvíce na svou důvěřivost doplatil cizinec, který podvodníkovi ihned zaplatil roční nájem ve výši 84 tisíc korun,“ popisuje řádění fantoma v Plzni Hana Štefflová.

Podvodník si od 12. února do 21. března tohoto roku tímto způsobem "vydělal“ více než 200  tisíc korun. Současně si však zadělal na velké potíže. Poté, co si vyslechl obvinění z přečinu podvod, byl poslán soudem do vazby, kde si počká na rozsudek.  

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24