QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region ovládnou tropy! Slunečního svitu bude nejvíc za prázdniny

23.08.2016 12:09

Ve druhé polovině týdne se teploty podle nové předpovědi dostanou až na 33 stupňů. Podle ČHMÚ nás navíc čeká největší dávka slunečního svitu od začátku prázdnin.

Bazén v Plzni na Slovanech

Závěr prázdnin bude podle všeho ve znamení ještě větších tropů, než se původně předpokládalo. Teploty se dostanou v závěru týdne až na 33 stupňů. V příštích dnech si navíc užijeme i skutečně slunečné letní počasí.

Ještě během středy bychom měli odpoledne naměřit maximálně 28 stupňů a přidá se i jasná nebo polojasná odbloha. Už ve čtvrtek se ale hodnoty vyšplhají až na hranici tropické třicítky a v pátek by měly být teploty už okolo 32 stupňů. V sobotu se dokonce maxima dostanou až na 33 stupňů. Vysoké teploty budou navíc doprovázené jasnou oblohou.

Od neděle do úterý by pak mělo být jasno nebo polojasno, odpoledne by se ale mohly objevovat bouřky. Teploty se budou pohybovat mezi 29 a 33 stupni, postupně klesnou na 26.

I když dny už se zkracují, slunečního svitu bude nejvíc za prázdniny...

"Přestože dny jsou v tuto roční dobu o dvě hodiny kratší než na začátku července, čeká nás týden s dostatkem slunečního svitu — dokonce nejvíce z celých prázdnin. Od středy 24.8. by podle předpovědí mělo být na obloze jen minimum oblačnosti, Slunce bude tedy svítit celý den. Celkový úhrn slunečního svitu by v tomto týdnu mohl být kolem 75 hodin, což bude nejvíce z prázdninových týdnů," informoval ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24