Region sevřou holomrazy! Noční teploty budou klesat k minus 15 stupňům

21.02.2018 11:07

Vypadá to, že i aktuální zima přece jen přinese tuhé mrazy. Podle ČHMÚ se v příštích dnech radikálně ochladí. Noční teploty by měly výjimečně klesnout i k minus 20 stupňům.

zima QAP-FOTO (27)

Podle Českého hydrometeorologického ústavu se začne ochlazovat už o víkendu. Na předčasný příchod jara to tak rozhodně nevypadá. Velkého přídělu sněhu se ale nedočkáme.

"Vzhledem k tomu, že nenapadne žádný sníh nebo jen malé množství a bude ležet jen původní sněhová pokrývka, lze většinou očekávat holomrazy," upozorňují meteorologové.

V průběhu soboty by měla být obloha slunečná a teploty budou přes den kolem nuly. V noci ale mohou klesnout místy až na minus 15 stupňů. A ochlazování má pokračovat také v dalších dnech. "V neděli bude polojasno nebo skoro jasno, ojediněle s nízkou oblačností a se slabým sněžením. Nejnižší noční teploty budou -8 až -12 °C, při sněhové pokrývce kolem -16 °C a nejvyšší denní -6 až -1 °C.  V pondělí bude ještě polojasno nebo skoro jasno, ale od úterý bude postupně přibývat oblačnost a v závěru období očekáváme místy sněžení. Nejnižší noční teploty budou -10 až -15 °C, ojediněle kolem -20 °C a nejvyšší denní -7 až -2 °C," informoval ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24