QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region sevřou vysoké teploty! Meteorologové vydali výstrahu

25.08.2016 14:05

Kvůli vysokým teplotám, které se budou v příštích dnech zvyšovat, vydal ČHMÚ dokonce výstrahu. Platí od pátku až do nedělního večera. Pozor bychom si měli dát i na opalování!

Bazén v Plzni na Slovanech

Výstraha kvůli vysokým teplotám platí pro Plzeňský kraj od pátku 26. srpna až do neděle 28. srpna. Zároveň ČHMÚ varuje kvůli extrémně nízkému stavu ozónu.

"Teploty vzduchu na našem území se budou postupně zvyšovat. V pátek očekáváme nejvyšší denní teploty od 27 do 31 °C a v Čechách místy až 33 °C. Nejtepleji by mělo být o víkendu s nejvyššími teplotami od 29 do 34 °C. Období s tropickými teplotami bude ukončeno přechodem studené fronty od západu pravděpodobně v průběhu pondělí," informoval ČHMÚ.

Pozor bychom si měli dát i na opalování. V příštích dnech rozhodně nebude bezpečné. "Současně upozorňujeme na extrémně podprůměrný stav stratosférického ozónu (24. srpna 15 % pod dlouhodobým průměrem), a tím vysoké denní hodnoty UV indexu (24.8. byl index 6.4)," upozorňují meteorologové.

Už během pondělí by se ale mělo ochladit a pár dnů to i vydrží. V průběhu týdne by se ale počasí mělo opět vylepšit. Podrobnosti k nové týdenní předpovědi najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24