QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region zasáhnou další silné bouřky! ČHMÚ vydal výstrahu

01.07.2016 12:49

V sobotu by se mohla opakovat situace z minulého víkendu, kdy bouřky a lijáky extrémně zaměstnaly hasiče. Do regionu mají znovu dorazit silné bouřky s přívalovými dešti.

nebe nad Plzní_QAP foto (1)

Ohledně bouřek informovali meteorologové už v průběhu týdne. V pátek ale vydali i oficiální výstrahu. V Plzeňském kraji platí výstraha v sobotu 2. července od 11 do 23 hodin.

Bouřky budou předcházet studené frontě, která bude ovlivňovat počasí v regionu v neděli. "V sobotu 2.7. se budou během dne na našem území vytvářet v labilním vlhkém vzduchu četné bouřky. Bouřky se budou vytvářet od západu, nejdříve v Čechách. Silné bouřky budou provázeny přívalovým deštěm s ojedinělými krátkodobými úhrny kolem 40 mm, nárazovým větrem a také kroupami. Nejsilnější nárazy větru, ojediněle kolem 20 m/s (tj. 72 km/h), předpokládáme při přechodu fronty," informoval ČHMÚ.

V sobotu se budou odpolední teploty pohybovat okolo 26 stupňů, v neděli už budou jen kolem 20 stupňů a k tomu se přidá polojasná až oblačná obloha s přeháňkami. K večeru už by se mělo opět vyjasňovat a v pondělí se očekává jasno až polojasno s teplotami okolo 22 stupňů.

Silné bořky a přívalové lijáky zasáhly region ve velkém i o uplynulém víkendu. V Plzni přívaly vody doslova zaplavily ulice i kanalizace, hasiči ale zasahovali po celém regionu, více zde. Následky bouřek se pak likvidovaly až do úterý.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24