Region zasáhnou silné bouřky! Objevit se může i krupobití

27.06.2017 12:52

Po úterním ochlazení budou ve středu znovu stoupat teploty dost vysoko. Vedro ukončí silné bouřky. Meteorologové dokonce vydali oficiální výstrahu. Bouřky bude provázet i silný vítr.

FOTO_QAP_CZ (10)

Ačkoliv v úterý se teploty rozhodně do tropických hodnot nedostanou, už ve středu bude opět pořádné vedro. To ovšem utnou bouřky, před kterými varovali meteorologové ČHMÚ.

"V teplém jižním proudění ve středu (28.6.) vystoupí teploty na většině území Čech, Moravy a ve Slezsku nad 31 °C. Ve středu (28.6.) se budou na zvlněné studené frontě i před ní místy tvořit silné bouřky. Bouřky budou krátkodobě doprovázeny silným větrem a zejména s nárazy větru kolem 25 m/s (90 km/h). Dále budou bouřky doprovázeny kroupami a srážkovými úhrny kolem 30 mm. Bouřky budou z Čech postupovat dále k východu," upozorňují meteorologové.

Výstraha platí pro Plzeňský kraj ve středu od pravého poledne až do 23. hodiny. Ve čtvrtek pak bude v regionu vládnout oblačnost a také místy i vydatný déšť. Teploty se budou pohybovat jen kolem 20 stupňů. V pátek by mělo být o něco lépe, čeká se polojasno nebo oblačno a přeháňky jen místy. Teploty se dostanou nejvýš na 24 stupňů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24