QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Regionem se přehnaly bouřky s přívalovými lijáky i kroupami - FOTKY

23.05.2016 17:59     24.05.2016 8:16

Přesně podle výstrahy meteorologů se regionem v pondělí odpoledne a v podvečer přehnaly přívalové deště a bouřky. Někde se k tomu sypaly i obří kroupy...

2
1FullSizeRender2

Výstraha meteorologů platila pro Plzeňský kraj až do 6. hodiny ranní. Nejsilněji ovšem udeřily bouřky v pondělí odpoledne a v podvečer. Nejspíš nejsilněji přehnaly na Zbirožsku, kde obří kroupy zasypaly i silnice.

I přes silné přívalové deště a přeháňky na tom byl Plzeňský kraj v důsledcích přece jen lépe než například Středočeský kraj, kde kroupy zastavily na mnoha místech i provoz. Týkalo se to také dálnice D5, která byla kvůli kroupám chvílemi téměř nesjízdná.

Silná bouřka s kroupami se přehnala v pondělí v okolí Zbiroha ( viz fotogalerie). Ještě během odpoledne a podvečera hasiči v Plzeňském kraji v souvislosti s bouřkami vyjíždět nemuseli. Nakonec je zaměstnaly v souvislosti s počasím skutečně jen drobnosti. Například museli v Plzni vyjet večer na Doubravku, kde byl po deštích ucpaný okap. U Merklína pro změnu padl strom na vozovku a do drátů elektrického vedení. Žádné velké pohromy ale přívalové srážky nepřinesly.

Bouřky by nás měly provázet celý týden...

I když výstraha momentálně už neplatí, mohly by intenzivní bouřky dorazit do regionu i během úterý. Podle výhledů meteorologů se navíc bouřky mohou objevovat také v příštích dnech. Zatím to ale vypadá, že takovou silou jako v pondělí už by region zasáhnout neměly.

FOTO: čtenář QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24