Řeka Otava zahrozila! Hladina stoupla až na třetí stupeň povodňové aktivity

13.06.2018 8:09     13.06.2018 8:58

Vydatné deště, které zasáhly zejména jižní část Plzeňského kraje, zvedly hladinu řeky Otavy v Sušici i v Rejštejně. Tam vystoupila dokonce na nejvyšší stupeň.

Sušice (2)

První stupeň povodňové aktivity byl na Otavě na Klatovsku ještě ve středu ráno hned na dvou místech, v Sušici i v Rejštejně. Nejhorší situace byla ale v noci na středu.

Kolem jedenácté hodiny večer vystoupila hladina řeky v Rejštejně na třetí stupeň povodňové aktivity. Zhruba po dvaceti minutách klesla opět na druhý stupeň. Situace se zhoršila už po 22. hodině v úterý večer, kdy se hladina Otavy začala zvedat. Kolem půlnoci se na první stupeň povodňové aktivity dostala i v Sušici a už během několika minut dosáhla druhého povodňového stupně. 

Situace se začala uklidňovat až ve středu v časných ranních hodinách. V současné době už neplatí ani povodňová bdělost. V průběhu středy bude nicméně pršet i dál, a to na celém území kraje. Někde by měl být déšť dokonce vydatnější. Už k večeru by ale mělo oblačnosti i srážek ubývat.

Ve čtvrtek už meteorologové v Plzeňském kraji déšť neočekávají. Mělo by být oblačno až polojasno a teploty kolem 20 stupňů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24