Rekonstrukce bazénu v Domažlicích bude pokračovat, hotovo bude v příštím roce

12.06.2018 13:54

Velká rekonstrukce bazénu v Domažlicích bude už co nejdřív pokračovat. Hotovo by mělo být kompletně v srpnu příštího roku. Do té doby bude bazén uzavřený.

Pavel Němeček (1)

Dokončení rekonstrukce pivovaru, renovace a přístavba plaveckého bazénu nebo oprava školní kuchyně. To jsou jen některé akce, které probíhají nebo budou v nejbližší době zahájeny v Domažlicích. Jedná se o investiční akce za desítky milionů korun.

Zastupitelé města schválili několik rozpočtových opatření, aby se práce mohly co nejdřív rozjet. Dojde i na bazén. Mnohamilionový projekt se připravuje již řadu let. "Původně měly práce probíhat bez uzavření areálu během plánovaných odstávek, ovšem vítězná firma, která zakázku získala, nakonec práce ukončila a domluvená zakázka se změnila v soudní spor. Nově byla tato akce vysoutěžena firmou OHL ŽS Brno střed Veveří za celkovou částku 291 milionů 880 tisíc korun bez DPH. Práce budou zahájeny v červenci," potvrdila Kristýna Bublová z domažlické radnice. Rekonstrukce by měla skončit v srpnu příštího roku. Do té doby bude bazén kompletně uzavřený. V letošním roce je plánováno proinvestovat zhruba 70 milionů.

Díky schváleným opatřením ale dojde i na další stavební akce. Týká se to například oprav na průčelí bývalé dívčí školy v areálu základní školy v Komenského ulicie, jde o opravy za víc než 4 miliony. Budova z roku 1909 v ochranném pásmu městské památkové rezervace byla naposledy opravována zhruba před 25 lety a členitá fasáda si již rekonstrukci skutečně zaslouží. Práce budou probíhat od června do září 2018.

V nejbližší době dojde i na opravu části školní kuchyně základní školy v Komenského. Město do rekonstrukce letos investuje přes 4 miliony korun. Práce začnou v příštím týdnu a během prázdnin by mělo být hotovo. Kvůli renovaci kuchyně se v posledních dvou týdnech školního roku nebude vařit a školáci na obou základních školách budou mít kratší vyučování.

A nezahálí se ani na pokračující rekonstrukci domažlického pivovaru. Na projekt „Dostavba Pivovaru – Kulturní centrum Domažlice“ bude město Domažlice čerpat dotace ze dvou dotačních titulů Evropské unie. Součástí celkového projektu revitalizace a rekonstrukce objektu je projekt "Vzdělávací centrum knihovna“ (IROP, dotace je ve výši 10,3 mil. Kč, tedy 90% z uznatelných nákladů) a rekonstrukce jižního křídla budovy na nové Komunitní centrum v Domažlicích (IROP, dotace je ve výši 17,9 mil. Kč, tedy 90% z uznatelných nákladů).

Práce provádí společnost Metrostav. V letošním roce je plánováno prostavět asi 58 milionů korun, v příštím roce potom zhruba 55 milionů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24