QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce fotbalového hřiště v Přešticích pokračuje - FOTKY

09.03.2017 17:21

V Přešticích se už od loňského léta rekonstruuje fotbalové hřiště. Práce se nezastavily ani v zimě, v plném proudu jsou teď zejména v hlavní budově. Přinášíme aktuální fotky!

přeštice hřiště8
přeštice hřištěpřeštice hřiště2přeštice hřiště3přeštice hřiště1přeštice hřiště4přeštice hřiště5přeštice hřiště7přeštice hřiště6přeštice hřiště8

Přeštické fotbalové hřiště prochází náročnou rekonstrukcí kvůli fotbalovému mistrovství Evropy. Mají se zde letos totiž uskutečnit některé zápasy Mistrovství Evropy žen U17 a areál tak musí odpovídat požadavkům UEFA.

Myšlenka rekonstrukce se zrodila už v roce 2014. Práce začaly v létě v roce 2016. Rekonstrukce bude stát více než 37 milionů, největší část platí Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. "Celková částka je 37,2 milionů, většina je z dotace Ministerstva školství, 5 milionů dává město Přeštice, 1,8 milionů přispívá Plzeňský kraj," řekl QAPu šéf přeštického fotbalového oddílu Martin Knopf.

Zrekonstruována bude kompletně tréninková a hlavní plocha, venkovní tribuna i vnitřní prostory, kde například vznikne prostor pro novináře. "Kapacita tribuny se rozšíří z 350 míst na 490," uvedl dále šéf fotbalistů.

Po celou dobu rekonstrukce je hřiště mimo provoz. Fotbalisté využívají hřiště v okolních vesnicích. "Trénujeme v Předenicích, Dolní Lukavici a Radkovicích," uvedl dále Martin Knopf.

 

foto: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24